Ücretsiz Marka Araştırma
taleplerinizi bırakabilirsiniz.
Marka Devir İşlemleri
Marka Devir, tescil işlemi bittikten sonra tescilli ticari isim sahibinin tescil belgesi üzerinde kayıtlı bulunan tüm hizmet ve ürünlerin veya bazı ürün ve hizmetlerini kısmi olarak başka bir kişi ya da firmaya, sahip olduğu marka üzerindeki haklarının tamamını veya belli bir kısmını noter onanıyla devretmesine denilmektedir.
Devir sözleşmesinde tescil tarihinin, marka tescil numarasının, devri gerçekleştirilecek olan sınıf ve markalar mutlaka açıkça belirtilmelidir. Marka devir sözleşmesi ancak Türk Patent Enstitüsüne dilekçe ekinde verildiğinde ve ücretinin ödenmesi ile sicil kayıtları değiştirilebilir ve Gazetede yayımlanır. Geç teslim gibi durumlarla karşılaşıldığında da ikinci bir satış veya haciz gibi problemlerle karşılaşılabilir.
Marka devir belgelerinden tescil edildiği hizmet veya ürünlerin kalitesi veya coğrafisi kaynağı ile bağlantılı olarak halkı yanılgıya sevk edecek ihtimallerin açıkça bulunduğu anlaşılıyor ise devir alınan markanın tescilini, halkı yanılgıya düşürmeyecek ürün veya hizmetlere ilişkin olarak sınırlandırılmasını kabul etmediği sürece TPE marka devrini sicile kaydetmez. Ayrıca devir talebi ile ilgili olarak herhangi bir belgenin doğruluğundan şüpheye düşülmesi durumunda TPE delil sunulmasını da isteyebilir.
Tescilli bir markanın devir işlemleri sırasında aynı ticari ismin veya çok benzerinin halkı yanılgıya düşürebilecek şekilde benzeri ürün veya hizmetler için farklı tescillerinin bulunması halinde, bu markalarında devir işlemlerinin gerçekleşmesi şarttır.
Marka Devri sicile kaydedilmediği sürece, tescilinden elde edilen hakları üçüncü kişilere karşı kullanamaz. Fakat sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren ticari isimde üzerinde hak talep eden üçüncü kişiler, hakkı talep ettiği tarihte sözleşmenin yapıldığını biliyorsa, marka devri sicile kaydedilmeden önce de üçüncü kişilere karşı hak iddia edebilir.
Bir ticari ismin aktif ve pasifleri ile beraber devri eğer aksi bir durumla karşılaşılmazsa kendisine ait tüm markalarında devrini kapsar.
Markanın bir ticaret firmasına sermaye olarak konulması veya hakkının bir mahkeme kararı veya cebri icra marifetiyle yapılan satış işlemi sonucunun intikal etmesi gibi durumlar hariç mutlaka marka devir sözleşmesinin yazılı bir şekilde yapılması ve taraflarca imzalanması gerekmektedir.
Marka Devir Sözleşmesi dahil olmak üzere devir işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için iletişim adreslerimizden bizimle irtibata geçebilirsiniz.
BLOG İÇERİKLERİMİZ
Bizi Tercih Edenler
Marka tescil işlemlerinde Turkticaret.Net’e güvenen markalar!