Google Görüntülü Reklam modeli özellikle markanızın bilinirliğini artırmakta büyük rol oynar.
Sektör araştırmaları, tüketicilerin %27’sinin görüntülü reklamlarını gördükten sonra o işletmenin aramasını yaptığını ve %59’luk bir dönüşüm artışı olduğunu göstermiştir. Tabii ki bu oran görüntülü reklamlarınızı optimize edebilmeniz ve uygun görseller kullanmanız ve hatta sektörünüze göre değişiklik gösterebilmektedir.
Görüntülü Reklam Nedir?
Görüntülü reklam, bloglarda bir makale okurken, YouTube’da bir video izlerken veya bir mobil uygulama kullanırken gördüğünüz görsel tabanlı reklamlardır.
Google görüntülü reklamları, Google Görüntülü Reklam Ağı’na (GDN) ait web sitelerinde ve uygulamalarda gösterim alır. Markanızı milyonlarca ilgili tüketiciye tanıtma gücünüz var. Burada önemli olan markanızı ilgisiz tüketici yerine sizin ürünlerinizle ilgilenecek doğru tüketiciye göstermektir.
Görüntülü Reklamcılığın Önemi
Genelde işletmeler görüntülü reklamlardan ilerlemek yerine arama ağını tercih ederler. Çünkü arama ağı reklamlarının performansı daha yüksektir. Bu iki kampanyanın birbirleri ile bağdaşık olduğunu atlamamak gerekir. Yani sizin yapacağınız tüm görüntülü reklamlar aslında arama ağı kampanyanızı destekleyecek niteliktedir. Tüm bu reklamları kurgularken yeni trendlere göz atmayı unutmayın.
Markanızı farklılaştırın
Siz ve rakipleriniz müşterilerinizden aynı beklenti içerisindeyseniz ve sunduğunuz ürünler aynıysa, işinizi diğerlerinden ayırmanın yollarını bulmalısınız. Bu fiyat olabilir, hediye olabilir ya da tüketicinin ilgisini çekebilecek kampanyalar.
Marka bilinirliği oluşturun
Görüntülü reklamcılığın size sağlayacağı en büyük fayda , marka bilinirliğidir. Dijital sektörde birçok firma aynı ürün ve hizmet konusunda birbirleri ile rekabet içerisindedir. Burada sizi bir puan öne geçirecek olan şey marka adınızın bilinirliğidir. Tüketiciler genelde güvendiği markalardan alışveriş yapmayı tercih eder.
Diğer reklamlarınızın performansını iyileştirin
Çoğu potansiyel müşteri hemen müşteriniz olmaz. Reklamınızı tıklasalar bile, herhangi bir işlem yapmadan web sitenizden ayrılabilirler. Fiyat araştırması yapıyor olabilir, ürün araştırıyor olabilir ya da henüz karar vermemiştir. Yeniden hedefleme görüntülü reklamlarla, web sitenize gelmiş kullanıcıları tekrar hedefleyebilirsiniz. Hatta daha spesifik kampanyalar oluşturabilirsiniz. Nasıl mı?
Örneğin; sattığınız bir ürün sayfasına gelen kullanıcı datasını piksel ile birlikte google ads hesabınızda toplayarak, bu kullanıcılara o üründen oluşan bir görsel ile yeniden hedefleme kampanyası gösterebilirsiniz. Henüz satın almamış kullanıcı markanızı tekrar gördüğünde sizinle etkileşime girerek, alım yapabilir.
Bir araştırmada, görüntülü reklamlarla yeniden hedefleme, bir işletmenin markayla ilgili arama sorgularını % 1,046 oranında artırdığı yazmaktadır.
Google Görüntülü Reklam Boyutları
Uymanız gereken 12 yaygın görüntülü reklam boyutu şunlardır :
Mobil: 300×200, 300×50, 300×100
Masaüstü: 300×250, 336×280, 728×90, 300×600, 160×600, 970×90, 468×60
Her ikisi: 250×250, 200×200
Google Görüntülü Reklam Maliyetleri
Google arama ağı gibi, Google görüntülü reklam ağı da canlı bir açık artırma sisteminde çalışır. Google, maksimum TBM teklifinizi ve Kalite Puanınızı baz alarak hesapladığı Reklam Sıralamanıza göre reklam konumunuzu ve tıklama başına maliyeti belirler.
Günlük bütçelerini kendinizi belirleyebilirsiniz. Bütçeleri belirlerken arka tarafta bir dolar kurunun çalıştığını ve bütçenizin TL olarak verseniz bile dolar olarak işleme alınacağını unutmayınız. Yani günlük bütçeyi 50 TL verdiğinizde aslında 2,5$’lık bir bütçe belirlediğinizi atlamamanız gerekir. Bu nedenle bütçelerinizi dolar bazında değerlendirmeye çalışın.
İçeriğe Dayalı Hedefleme
İçeriğe dayalı görüntülü reklam hedeflemede üç seçeneğiniz vardır:
Konu: Reklamlarınızı belirli konulara giren sitelerde yayınlayabilirsiniz. Örneğin, kozmetik ürünü ile bir reklam seti oluşturdunuz, “kadın” ve “makyaj yapmak” gibi konuları hedefleyebilirsiniz.
Anahtar Kelime: Reklamlarınızı belirli anahtar kelimelerle alakalı sitelerde yayınlayabilirsiniz. Bu anahtar kelime arama anahtar kelime ile karıştırılmamalıdır. Bu web sitelerinde geçen anahtar kelimeleri hedeflemektir.
Yerleşim Yeri: Belirli web sayfalarını, videoları veya uygulamaları hedefleyebilirsiniz. Örneğin kozmetik alanını hedefliyorsunuz. Youtube’da makyaj videoları, kozmetik ürün tanıtımları gibi videoları hedefleyerek bu videolarda reklamlarınızı gösterebilirsiniz. Aynı zamanda Youtube reklamlarınızın performansını analiz edebilirsiniz.
Demografik: Reklamlarınızı yaş, cinsiyet ve ebeveynlik durumuna göre yayınlayabilirsiniz. Cinsiyet ayrımı çok niş bir sektör değilse önerilmemektedir.
Kitle: Reklamlarınızı ilgi alanlarına ve davranışlara göre sunabilirsiniz.
Özel hedef kitleler: Kendi özel hedef kitlelerinizi oluşturarak onları hedefleyebilirsiniz.
Hariç tutulan kitleler: Google Ads, markanızı alakasız veya uygunsuz içerikten uzaklaştırabilmeniz için belirli konuları hariç tutmanızı da sağlıyor. Örneğin, tatlı ürünlerinin reklamını yapıyorsanız, kilo verme, diyet veya sağlıklı beslenmeyle ilgili web sitelerini hariç tutabilirsiniz.
Google Görüntülü Reklam Kampanyası Nasıl Kurulur?
Google Ads hesabınıza gidin ve “Yeni kampanya”yı tıklayın. Kampanya hedefiniz sorulduğunda, “Hedef kılavuzu olmadan bir kampanya oluşturun”u seçin ve “Görüntüle”yi seçin.
- Web sitenizin url’ini girin.
- Kampanyanıza bir isim verin
- Yer hedeflemenizi ve dilinizi seçin
- Bütçenizi ve teklif stratejinizi belirleyin
- Hedefleme parametrelerinizi belirleyin
- Görsellerinizi yükleyin
Dönüşümlerinizi artırma stratejileriniz için yazdığımız diğer makalemize göz atın ve reklamlarınızı optimize edin. Google reklam hakkında daha fazla bilgi almak için hizmetlerimize göz atabilirsiniz.