Ping nedir? Kullanıcının belirli bir hedef IP adresinin mevcut olup olmadığını test etmesine ve doğrulamasına izin veren ve bilgisayar ağı yönetimindeki istekleri kabul edebilen temel bir internet programıdır.
Ping, kullanıcının erişmeye çalıştığı bir ana bilgisayarın çalıştığından emin olmak için tanısal olarak da kullanılmaktadır. Çoğu yerleşik ağ yönetim yazılımı da dahil olmak üzere ağ oluşturma özelliğine sahip herhangi bir işletim sistemi (OS) ping kullanabilir.
Kısacası ping, bir ana bilgisayardan gelen yanıtı kontrol etmenin basit bir yoludur.
İçindekiler
Ping Testi
Bir veri sinyalinin bilgisayar gibi bir yerden bir web sitesi gibi bir yerden başka bir yere ne kadar hızlı gittiğini test etmek ve belirlemek için kullanılır. Ping, bağlantı sorunlarını gidermek ve test etmek ve yanıt süresini belirlemek için de kullanılır.
Ping Nasıl Çalışır?
Bir ping komutu verildiğinde, belirli bir adrese bir ping sinyali gönderilir. Hedef ana bilgisayar yankı isteğini aldığında, bir yankı yanıt paketi göndererek yanıt verir.
RTT, yanıt almanın ne kadar sürdüğünü gösteren bir ölçüdür. Milisaniye ( ms ) cinsinden ölçülen süreç, bir tarayıcı bir sunucuya bir istek gönderdiğinde başlar ve sunucudan bir yanıt alındığında tamamlanır. RTT, web uygulamalarının önemli bir performans ölçüsüdür.
Varsayılan olarak, ping komutları, genellikle dört veya beş olmak üzere birden çok istek gönderir ve sonuçları görüntüleyecektir. Yankı ping sonuçları, belirli bir isteğin başarılı bir yanıt alıp almadığını gösterir. Ayrıca alınan bayt sayısını ve yanıt almak için geçen süreyi anlatır.
Oyunlarda Ping Nedir?
Ping, çevrimiçi oyunlar için de yararlıdır. Sinyalin bir bilgisayardan veya konsoldan bir sunucuya iletilmesi için geçen süreyi ölçer.
Milisaniye cinsinden ölçülen, 150 ms’nin üzerindeki bir ping hızı, oynanışı ciddi anlamda etkileyebilir. Profesyonel oyuncular, 50 ms’nin altında bir ping hızının ideal olduğunu düşünür.
Ping Süresini Düşürmek İçin 8 Adım
Genellikle, ping’i düşürmek ve gecikmeyi azaltmak için adresleyebileceğiniz ve sonuçta bağlantınızı iyileştirebileceğiniz basit bileşenler vardır. Sorunu çözmek için atabileceğiniz sekiz adım:
Yazılımınızı Ve Cihazlarınızı Güncelleyin
Bilgisayar yazılımının güncel olmadığından emin olun. Gerektiğinde güncellemeleri yapın.
İnternet Hızınızı Test Edin
İnternetinizde hız testi yapmak için tek yapmanız gereken arama motorunuza “internet hız testi” yazmak ve bulduğunuz site ile hızınızı ölçmektir. 25 Mbps’nin altı düşük olarak kabul edilir ve ping’inizi etkileyebilir.
Kullanmadıklarınızı Kapatın
Cihazınızda çok sayıda açık uygulama var mı? Asıl uğraştığınız iş dışında her şeyi kapatmayı deneyin. Bu şekilde, o etkinliğe daha fazla bant genişliği gidebilir.
Bir Yerel Sunucu Seçin
Kullandığınız sunucu fiziksel olarak cihazınızdan uzaktaysa ping’iniz daha yüksek olacaktır. Oyunlar gibi bazı uygulamalar size daha yakın bir sunucu seçmeniz gerekebilir.
Otomatik Güncellemeleri Duraklat
İşletim sisteminiz yazılımınıza otomatik olarak güncellemeler yüklüyor olabilir ve bu da yüksek ping hızına neden olabilir. Daha düşük ping gerektiren önemli bir etkinlik gerçekleştirdiğinizde bu güncelleme ayarlarını duraklatın veya değiştirin.
Ayarlarınızı Sıfırlayın
Bazen basit bir sıfırlama harikalar yaratabilir. İnternetinizi yeniden başlatmayı deneyin ve bu işe yaramazsa bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Kablolu Bağlantı Kullanın
Kablosuz internet kullanışlı olsa da her zaman kablolu bağlantı kadar güvenilir değildir. Cihazınızı bir ethernet kablosuyla internete bağlamayı deneyin ve daha iyi performans alıp almadığınızı görün.
Servis Sağlayıcınız ile İletişime Geçin
Sorun kendi başınıza çözebileceğiniz bir şey olmayabilir, bu nedenle bu çözümleri denedikten sonra internet servis sağlayıcınıza başvurun ve ping’i düşürmek veya bağlantınızı hızlandırmak için yardım alın.
Peki Web Sitesinin Hızı Ne Kadar Önemlidir?
Artık dijital dünyadaki kullanıcıların yavaş açılan bir siteye tahammülü kalmadı. Bu yüzden sitenizi yayına alırken hizmeti aldığınız barındırma şirketlerini özenle seçmelisiniz. TURKTICARET.Net’in hızlı hosting hizmeti ile tanışmak için https://www.turkticaret.net/hosting sayfasını ziyaret edebilirsiniz.