Marka

Küçük İşletmeler İçin Markalaşma İpuçları

Markalaşma için öncelikle markanıza bir kişi gibi davranın. Markanızın bir kimliği (kim olduğu), kişiliği (nasıl davrandığı) ve deneyimi (nasıl hatırlandığı) olmalıdır. Markanız hakkında kendinize şu soruları sorun:

Markanız kendini nasıl tanıtacak? Kendisini nasıl tarif etmeli?

Markanız ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında nasıl konuşacak? Ciddi ve kurumsal mı yoksa esprili mi olmalı?

Birisi markanızla ilk kez tanıştıktan sonra ne derdi? Bunu tanımlamak için kullanacakları birkaç cümle nedir?

Markalaşmanın amacı müşterilerinizle sağlıklı ilişkiler kurmaktır. Müşteri güvenini kazanarak amaçlarına değer katmaktır. Dolayısıyla bir markanın kimliği onun bütün yolculuğunu etkileyecektir. Bu dijitalde yansıttığınız renkler, söylemler vb gibi sizin markanıza özel olan durumlardır.

Markalaşma İçin Tutarlılığa Öncelik Verin

Tutarsızlık, şirketlerin yaptığı en büyük marka hatasıdır. Tutarsızlık markanıza zarar verir ve müşterilerinizin kafasını karıştırır. Tanınabilir, değerli markalar tutarlılığa öncelik verir ve faydalarından yararlanırlar. Markanız birleşik bir varlık haline geldiğinde, müşteriler markanızı kolayca tanıyabilir ve zaman içinde tercih etmeye başlayabilir. Bunun yanı sıra hali hazırda benimsemiş olduğunuz marka kimliğinde tutarlılığa önem vermeden farklı hamleler yaparsanız müşterilerinizin kafasını karıştırabilirsiniz. Buda zamanla mevcut müşterilerinizi kaybetmenize yol açabilir.

Küçük İşletmeler için Markalama İpuçları 1

Bir Marka Stratejisi Oluşturun Ve Takip Edin

Bir marka stratejisi, marka yönergelerinizden daha fazlasıdır. Markanız geliştikçe ulaşılabilecek belirli, uzun vadeli hedeflere sahip bir plandır. Bu hedefler genellikle markanızın amacı, duygusu, esnekliği, rekabet bilinci ve çalışan katılımı etrafında döner.

Markalaşma sonu olmayan sürekli bir süreçtir. İçine giren çok şey var. Bir marka stratejisi, bu süreci markanızın başarıya ve tanınırlığa doğru ilerlemesini sağlayan iyi hazırlanmış bir uygulamaya dönüştürmenize yardımcı olabilir.

İlhamın Taklide Dönüşmesine İzin Verme

Rekabet analizi önemlidir. Sizi yalnızca rakiplerinizin nerede durduğu ve nasıl mükemmelleştiği konusunda eğitmekle kalmaz, aynı zamanda markanızı nasıl geliştirebileceğiniz veya markanızı daha fazla geliştirmeniz konusunda size fikir verebilir.

Ancak taklit tuzağına düşmemek konusunda bilinçli olmalısınız.  Bir rakibin şirketini belirli bir şekilde markalaştırmış olması, aynı şeyi takip etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Yeni, benzersiz, özgün markalar unutulmaz markalardır.

Küçük İşletmeler için Markalama İpuçları 2

İşe Almak İçin Marka Bilinci Oluşturma Kullanın

Güçlü markalaşma, çalışanlarınızı gururlandırır.  Yetenekli insanları çekmek için markanızdan yararlanın. İşe alma, kuruluşunuz için güçlü bir girişimse, kaynaklarınızın bir kısmını işveren markasına ayırın. İşveren markası, şirketinizi iş arayanlara ve mevcut çalışanlara nasıl pazarladığınızdır. Kuruluşunuzla tamamen gurur duyuyorsanız, diğerleri de gurur duyacaktır.

Markalaşma

Markalaşma, kuruluşunuzun adı, logosu, renkleri, sesi ve görüntüleridir. Ayrıca daha fazlası. Müşterilerinizin markanızla etkileşime girdiklerinde sahip oldukları duygulardır.

Güçlü markalar bu şekilde diğerlerinin hepsinden ayrılıyor. Somut bileşenler buna katkıda bulunur – muhteşem bir logo, akıllı bir slogan, otantik bir manifesto ve net bir marka sesi – ancak gerçekten güçlü markalar, markalarının büyük resmine odaklandıklarında gelişirler. Hedef kitlenizin ve organizasyonunuzun kalbine ve ruhuna ulaşın, ardından başarılı bir marka kendiliğinden gelsin.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın