Domain yönlendirme, mevcut alan adlarınızı var olan web sitenize yönlendirme işlemi için tercih edilmektedir.

Turkticaret.net kullanıcı paneliniz içerisinde tescilli domainlerinize yönlendirme işlemi yapılabilmesi için DNS bilgilerinizin turkticaret.net nameserverları üzerinden yanıt alması gerekmektedir.

 

Turkticaret.net üyeliğinize giriş yapınız.

Domain İşlemleri > Domain Yönetimi > Yönet butonuna tıklayınız.

 

Açılan sayfada “Domain Yönlendirme” butonuna tıklayınız.

 

Açılan sayfada “Yönlendirme Ekle” butonuna tıklayınız.

 

Sadece alan adınızın yönlenmesi için “Yönlendirilecek Adres” kutucuğunda “@” işareti yazılı kalmalıdır.
Alan adınız ile birlikte mevcut subdomainlerinizin de yönlendirilmesi için “Bir subdomain daha ekle” butonu üzerinden subdomainleriniz için de aynı anda yönlendirme işlemi gerçekleştirilebilir.

“Yönlendirme Hedefi” kutucuğuna ise hangi sitenin yayına gelmesi isteniyorsa ilgili site url adresi yazılmalıdır. Yönlendirme türü seçilerek “Kaydet” butonuna tıklandığında işleminiz tamamlanmış olacaktır.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamamlanan yönlendirme işleminizi kullanıcı paneliniz içerisinde görüntüleyebilir, dilediğiniz zaman düzenleyebilir ya da silebilirsiniz.

 

Yönlendirme Türleri :

Geçici yönlendirme (302) : Arama motoru optimizasyonunuzu etkilemeyecek geçici yönlendirme işlemleridir. Tarayıcı çubuğunda yönlenen sitenin domain adı görüntülenmektedir.

Kalıcı yönlendirme (301) : Sitenizin kalıcı olarak yeni bir url’ye taşındığını belirtir.Arama sonuçlarında yeni sayfanız görüntülenecektir. Tarayıcı çubuğunda yönlenen sitenin domain adı görüntülenmektedir.

Maskeli yönlendirme  : Bu yönlendirme türünde siteniz istediğiniz web sitesi üzerinden yayına gelir fakat tarayıcı çubuğunda orijinal domaininiz görüntülenmektedir.

 

Gelişmiş Ayarlar :

Yönlendirmenizin https protokolü ile çalışması için “SSL etkin” butonunun işaretlenmesi gerekmektedir.

301 ve 302 yönlendirme türlerinde tarayıcı çubuğunda yönlenen sitenin domain adı görüntülenmektedir. “Yol Yönlendirme” başlığı altında her iki domain adının görüntülenmesini ya da sadece yeni domain adının görüntülenmesini  tercih edebilirsiniz.