Sosyal Medya Girişimcilik

TikTok Marketing: İşletmeler İçin İçerik Stratejisi

İşletmenizin bir TikTok hesabı var mı? Tiktok nasıl kullanılır? TikTok’ta ne paylaşacağınızı merak mı ediyorsunuz? Bu makalede, işletme hesapları için  TikTok stratejisinin nasıl oluşturulacağını keşfedeceksiniz. Ayrıca trend içerikler kullanma, hashtag seçme ve ne zaman göndereceğinize karar verme konusunda ipuçları alacaksınız.

  1. TikTok Kullanımı için Hedefinizi Tanımlayın
  2. Hangi İçeriği Oluşturulacağınızı Belirleyin
  3. Hashtag Araştırması Yapın
  4. Kitlenize Ulaşmak İçin En Uygun Yayınlama Zamanı Belirleyin

#1 TikTok Kullanımı için Hedefinizi Tanımlayın

İçerik stratejisi belirlemenin ilk adımı, nişi bilmektir. TikTok videoları için bir konu, format veya tiktok şarkıları seçmeden önce kimi hedeflediğinizi bilmeniz gerekir. TikTok’ta olmanın nedeni nedir ve neyi tanıtıyorsun? Örneğin, hedefiniz etkinizi, diğer sosyal medya hesaplarınızı veya e-posta listenizi büyütmek mi? TikTok’u kullanma amacınızı belirledikten sonraki adım, bu hedefe ulaşmanıza ne tür TikTok içeriğinin yardımcı olacağına karar vermektir .

#2 Hangi İçeriği Oluşturulacağınızı Belirleyin

TikTok’ta dans videoları, tiktok komik videolar, ipuçları içeren videolar, diziler ve trend videolar bulacaksınız. İçerikler hakkında fikir almak için, takipçilerinizin ve rakiplerinizin paylaşımlarından ilham alın. Ekranın altındaki büyüteç simgesine tıklayarak açabileceğiniz ”Keşfet” sayfasına bakın. Nişinizle alakalı içeriklere ulaşmak için en üstte bulunan kutuya arama teriminizi yazın. İçerik stratejileriniz için, %70 trend ve %30 evergreen (yayınlandıktan sonra da güncelliği devam eden),  bir içerik paylaşımı belirleyebilirsiniz.  Trendlere göre tasarlanmış içerikten verim almak için, trend daha tazeyken paylaşım yaptığınıza emin olun.

#3 Hashtag Araştırması Yapın

Ne tür bir TikTok içeriği oluşturmak istediğinizi belirledikten sonra, hedef kitlenize ulaşmanıza sağlayacak hashtagleri TikTok’ta araştırmaktır. Hem kitlenizle alakalı hem de 300.000 ile 2 milyon arasında görüntülenme alan hashtagleri arayın. Bu sayıların üzerinde hashtag kullanımında bulunursanız, içeriğiniz diğer paylaşımların arasında kaybolacaktır.

#4 Kitlenize Ulaşmak İçin En Uygun Yayınlama Zamanı Belirleyin

Takipçilerinize ulaşmak için en uygun zamanı belirlemek için TikTok analizlerinize bakın. Bu veriler, takipçilerinizin genellikle gün ve hafta boyunca ne zaman online olduğu konusunda size fikir verecektir. Bu bilgiler doğrultusunda, videolarınızı insanlar genellikle online olmadan bir saat önce yayınlamanızı öneririz. Daha geniş bir kitleye ulaşmak için, insanların genellikle sosyal medyada ne zaman aktif olduklarını belirleyin. Örneğin, sabah erken işe giderlerken, işten çıktıklarında ve yatmadan hemen önce. Tabi ki her hesabın izleyicileri farklıdır, bu nedenle hesabınız için en uygun olanı görmek için gönderi saatlerinizi bir süre denemeniz gerekir.  TikTok analizlerini görmek için içerik oluşturucu hesabına sahip olmalısınız.

Hangi hesap türüne sahip olduğunuzu kontrol etmek için, profilinizin sağ üst köşesindeki üç noktayı tıklayın.  Ayarlar sayfasında, listelenen hesap türüne bakın. Yaratıcı yazıyor ise eğer, hazırsınız demektir. Kişisel yazıyorsa, Pro Hesabına Geç’i tıklayın. İçerik oluşturucu hesabına sahip olduğunuzda, analizlere hesap ayarlarından erişebilirsiniz. Takipçilerinizin platformda en çok ne zaman aktif olduğunu öğrenebilir, ayrıca cinsiyet ve konum dahil olmak üzere takipçilerinizle ilgili demografik bilgileri de burada bulabilirsiniz.

Sonuç Olarak!

TikTok’u kullanma amacınızı belirleyerek başlayın. Ardından, hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak farklı içerik türlerini ve hashtag’leri araştırın. Son olarak, içeriğinizi paylaşmak için en uygun zamanı belirlemek için TikTok uygulaması analizlerinizi kullanın.

Siz ne düşünüyorsunuz? İşletmeniz için bu stratejileri deneyecek misiniz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlarda bizim ile paylaşın.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın